19.7.08

Treat your feet with kindness, treat them with respect

Nu al weer een tijdje in Ljubljana, waar we besloten hebben te blijven zitten en dagtripjes te maken. Eerste dagtripje (woensdag) was naar Škofja Loka, een klein Middeleeuws dorpje dat echt ontzettend schattig was. En weer een kasteel bovenop een heuvel had waar we naar konden klimmen. Joepie. Maar dat ging allemaal prima :) HEt uitzicht was helaas niet super, maar we hebben een leuk dagje gehad zo. Afgesloten met een terrasje en een ijsje :)
Donderdag zijn we naar Ptuj gegaan, de treinreis was al een avontuur op zich. Dankzij een behulpzame conducteur waren we op het verkeerde station uitgestapt om de overstap te maken. Ach, twee uur doorbrengen op een grasveldje is ook wel prima, het is tenslotte vakantie. Ptuj was ook een Middeleeuws dorpje, maar lang niet zo mooi als Škofja Loka, mede doordat het centrum van Ptuj niet autovrij was en dat ziet er gewoon lang niet zo mooi uit. Wel hadden ze een kerkje voor St. Joris, die van de draak. Ghehe. Helaas zat die achter slot en grendel (Niet die Grendel want dat is weer een ander verhaal en Grendel was ook geen draak dacht ik).
Gister zijn we naar de Škocjan grotten geweest. Heel groot en met een prachtige omgeving. Dat was wel fijn, want van het station naar de grotten was een dikke drie kwartier lopen. Prachtig uitzicht gehad. De grotten zelf waren ook mooi, met een rivier erdoor en alles. Heel sprookjesachtig omdat de grot nogal mistig was door die hoeveelheid water en met de lampjes die langs het pad liepen. De weg terug hebben we wat omgelopen, zodat we twee uur later weer op het station waren. Onderweg allerlei hagedisjes, vlinders, roofvogels, kittens, blaffende honden en andere beestjes gezien. De kittens waren wel erg smutzig helaas. Pussende oogjes enzo, bleh.. Arme beestjes.
Helaas had ik al eerder een klein blaartje opgelopen door mijn natte sokken in natte schoenen (in Bohinj dus, niets is zo fijn als regenwater dat door je sokken je schoenen wordt ingezogen... lekker nuttig dan, waterdichte schoenen..) en die was gister tot een hele grote blaar uitgegroeid. Het vervelendste is eigenlijk dat andere schoenen het probleem goed zouden verhelpen, maar die hebben we niet bij ons. Ach, doorgeprikt (anders kon ik schoen niet in) en hopen dat het ok blijft met een flinke hoeveelheid betadine en een pleister. DJ's knie is weer helemaal ok, mijne doet weer als voor de vakantie (i.e. niet helemaal ok maar ook geen pijn) en mijn stijve schouder van onder het open raam slapen is vast morgen ook weer verdwenen. Het klinkt wel heel zielig zo allemaal maar het kon natuurlijk veel erger :P
Vandaag een dagje luieren in Ljubljana, morgen een laatste dagtripje naar het kasteel van Predjama en dan maandag weer terug naar Munchen en dinsdag weer naar huis....

Geen opmerkingen: