14.7.08

Ljubljana, eindelijk

Hoewel we hier eigenlijk vorige week maandag al zouden zitten, dan toch eindelijk Ljubljana bereikt. Uitstappen in Lesce-Bled bleek op zich een prima keuze omdat we daar een paar heel mooie dagen hebben gehad, en gister begon het in Bohinj opeens keihard te regenen en onweren.
Maar we begonnen met een dagje of 1,5 in Munchen. Zondagavond hebben we de biergarten van het Hofbrauhaus onveilig gemaakt maar maandag hebben we de hele stad even bezocht. Eerst het Olympiadorp, waar we stuitten op een klein festival dat 's middags zou beginnen, dus toen zijn we de stad in gegaan. En met dat we daar waren begon het te miezeren. De Fraukirche bekeken en daarna toch maar besloten niet nog natter te worden naar het Deutsches Museum gegaan om daar de hoogspanning te bekijken en voornamelijk te horen. Auw.
's Avonds was het behoorlijk opgeklaard en hebben we bier/apfelschorle met bratwurst gegeten op het festival en daar wat rondgelopen. En natuurlijk de heuvel van het Olympiadorp beklommen, om een prachtig uitzicht over de stad te krijgen. Ook het kinderspeeltuintje even getest op grote mensen want dat is uiteraard nodig als er een hangbrugachtig iets hangt.
De volgende ochtend heeft Dirk-Jan zijn sport gehad door naar een pinautomaat te sprinten (1,5km) omdat we vergeten waren dat de camping cash betaald moest worden... Heel handig als je dus niet al te veel op zak hebt. Daarna net aan de bus gehaald en behoorlijk ruim de trein naar Ljubljana.
In de trein zagen we dat die ook in Bled stopte, precies daar waar we na een nachtje Ljubljana heen hadden gewild. Waarom niet meteen daar uitstappen? Net zo makkelijk. En ja, rond een uur of half zes zaten we aan de rand van het meer een Breze te eten. Daarna nog een klein half uurtje langs het meer naar de camping gelopen en daar ons tentje opgezet. Het was behoorlijk koud en na een kort wandelingetje langs het meer (dat aan het dampen was omdat dat zo'n 23 graden C is) zijn we snel de tent ingedoken.
De volgende dag zijn we naar het supermarktje halverwege het meer gelopen en zijn we 's middags gaan zwemmen. Het water was echt heerlijk, alleen waren de steentjes op de bodem wat vervelend voor mijn blijkbaar nogal poezelige voetjes, want de ochtend erop bleek ik daar een blauwe plek te hebben... Poezelige voetjes waren er ook van ons bezoek: een kleine zwarte kat. Het Darth Vader-neefje van Jarvis zeg maar, want het arme beest kon amper normaal ademhalen. Hij liep ook wat raar rond.
De laatste dag in Bled hebben we een berg beklommen en zijn we een beetje van het pad afgedwaald om alsnog wel op de goede plek uit te komen. Een prachtig uitzicht was onze beloning. 's Avonds na het eten hebben we nog van het campingstrandje naar het eilandje midden in het meer gezwommen.
Vrijdag zijn we, na afscheid te hebben genomen van het scurvy mongrel dat ons ingeblikte vlees mocht hebben (hij spon dus was vast heel blij), door gegaan naar Bohinj. Een busreis van ongeveer een uurtje door krappe straatjes in kleine bergdorpjes. Natuurlijk doe je dat volle vaart! Die middag niet meer gedaan dan wat luieren en lezen.
Zaterdag zijn we weer actief bezig geweest: kanoen op het meer. Stukje gezwommen ergens bij een strandje onder het genot van ijsthee en bier. Iemand was zomaar zijn zwembroek vergeten, bleek 's middags toen we nog wat wilden zwemmen. Het water was echt ijskoud, maar dat is eigenlijk lekker fris als het redelijk weer is.
Daarom de volgende dag, die we toch al zo hadden gepland, langs het meer gaan lopen om de zwembroek weer op te halen. Halverwege begon het dus enorm te regenen, donderen en bliksemen. Gelukkig hadden we onze 1-euro-poncho's nog die ons best goed droog hielden. Onze schoenen en sokken waren zeiknat, maar de rest was droog. Vlakbij de camping begon het weer op te klaren en hebben we nog zitten schommelen op een strandje, weer met wat ijsthee en bier erbij. En chocolade. Want dat is heel belangrijk :P
Na het opdrogen op de camping en een hete douche (de eerste daar, want ze hadden een enorm laffe boiler..) zijn we in Ukanc (vlakbij de camping) uit eten geweest. Ieder een verse forel van de grill en wat groenten en frietjes met als toetje pannenkoekjes.
Vannacht hebben we op een rivier van regenwater gestaan en hebben we even de waterdichtheid van de tent goed kunnen testen. Blijkt dat de hoekjes van het grondzeil niet helemaal 100% waterdicht zijn, maar dat was op te lossen met wat doekjes. Verder helemaal droog gebleven, zij het nogal modderig aan de zijkant van de tent.
Vandaag dus de busreis naar Ljubljana, waar we in een enorm hostel zitten (500 bedden...) en waar we onze zeiknatte kleren van gister (er hing nog wat te drogen op de waslijn voor we gingen wandelen....) konden uitwassen en laten drogen.
Nu maar eens de stad bekijken :)

2 opmerkingen:

Unknown zei

500 mensen? Pfff, wat een chaos zal het zijn :P. En nog niet verbrandt na alle zon? ;)

Poekie zei

verbrandT? nee :) en de chaos valt best mee, als je bedenkt dat er 5 vloeren zijn. Wij zitten dan wel weer op vloer 5....