20.7.08

And now with wheels spinning free he's picking up speed

Gisteravond na het eten nog even de Pr'Skelet bar ingegaan om cocktails te drinken. Ja, ik, cocktails :O Ze waren wel goed zoet :P En twee voor de prijs van een dus dat viel ook wel mee. De bar zelf was ook heel erg gaaf, met allemaal skeletten en de wc die achter een boekenkast verstopt zat.

Vandaag toch maar niet naar kasteel Predjama gegaan omdat dat niet (lees: 10 km lopen vanaf het station) te bereiken was met het openbaar vervoer. Naja, jammer maar helaas, 20 km lopen is wat overdreven en hebben die Slovenen niet van een bus gehoord? Jawel, maar alleen in het schoolseizoen. Meh, dat is het nu dus niet.
In plaats daarvan dus een fiets gehuurd bij de lokale VVV (wel 5 hele euro voor een hele dag, pfoe!) en door Ljubljana gecrossed. Eerst ontbijten in de Hortus Botanicus, die wel heel fancy klinkt zo met die Latijnse naam maar eigenlijk vrij slecht onderhouden was. Wel leuk om doorheen te wandelen.
Daarna door naar de restanten van de Romeinse muur (14/15 AD) waar de Sloveense architect Plečnik een piramide op gebouwd had. Waarom ontging ons een beetje. Zijn eigen brug (de Trnovo most) had ook piramides, en het scheen zijn trade mark te zijn, maar waarom een eeuwenoud stuk muur ermee ontsieren?
Verder naar Tivoli park, waar we een ijsthee en een biertje gedronken hebben om daarna nog even in de speeltuin te schommelen :P
Onze poging om op de leenfietsen een berg te befietsen mislukte nogal hard omdat stadsfietsen geen mountainbikes zijn en versnellingen die afwezig zijn niet zo goed werken. Bergaf ging daarentegen wel goed hard en dat was echt heel erg lachen. Vooral omdat mijn ene rem het helemaal niet deed, gelukkig was dat voor en niet achter anders had ik nu een paar tanden minder denk ik.
Onderweg stuitten we nog op een midgetgolfbaan waar ze voor 2,50 een stick en een balletje aan je gaven zodat je keihard kon falen op de felgekleurde banen. Dirk-Jan was duidelijk meer geoefend in de edele sport dan ik en had met een behoorlijk grote voorsprong gewonnen. Maar ik had op een keer een hole-in-one en dat had hij dan weer niet. Hah!
Na naar een meertje te zijn gefietst dat volgens de VVV-meneer 'very pretty' was maar dat nogal lelijk was in werkelijkheid leek mijn band opeens een beetje lek te gaan en we waren helaas niet uitgerust met een bandenplaksetje. Dat snappen de meeste toeristen die een fiets huren waarschijnlijk ook niet dus dat is niet zo vreemd. Het liep inmiddels al tegen half vijf dus gingen we terug naar de verhuur, om daar even fiets om te ruilen en dan naar het hostel te fietsen. Daar zitten we nu dus, zometeen gaan we ons laatste blik voer opwarmen (we zijn al een week bezig met uitstellen dat het arme blik opgaat, dus nu komt het er dan ook echt van). En vanavond nog even de stad in, voor half negen wat dan moeten de fietsen terug. :) Morgen weer naar Munchen, vroeg opstaan om de drukte bij de receptie voor te zijn en dan de trein eens opzoeken.

Geen opmerkingen: